חטיף פצפוצי שוקולד ואורז תפוח – פעילות במטבח עם ילדים

רגיל

IMG_8452

מאחר ואהבתם את הפעילות של אתמול 🙂 , קבלו מתכון כיפי נוסף:

חטיף פצפוצי אורז ושוקולד

אוהבים אורז עד כדי כך, שיכולתם להיות קיסר סין או לפחות אחד ממלכי תיאלנד? אוהבים אורז עד כדי כך שאתם רוצים אותו  גם בתור קינוח? הנה חטיף קל עד קלילי להכנה, שמשלב יחד שתי אהבות גדולות שלי שוקולד ואורז.

אז ככה… מה צריך?

שתי חבילות שוקולד חלב רגיל ביותר, שבורות.

כוס אורז לבן תפוח (פצפוצי אורז)

כוס אורז מלא תפוח

תבנית קטנה

נייר אפיה

מרית

להמסת השוקולד: תלוי בשיטה בה תבחרו, אם במיקרוגל, קערה חסינה לשימוש במיקרוגל.

אם המסה בשיטת באן מארי (כפי שעשיתי אני) סיר קטן  וקערה או כלי חסין חום.

סכין

 

מה עושים? את הידיים שוטפים!

1.מכינים מראש תבנית ובה נייר אפיה

2.בתוך קערה שמים את שתי כוסות פצפוצי האורז (הלבן והמלא)

3.ממיסים את חתיכות השוקולד: המיסו שוקולד במיקרוגל (30 שניות, צריכות להספיק) או בשיטת בן מארי (סיר קטן שקוע בסיר גדול שבו מים רותחים).

4.את השוקולד הנמס ערו על האורז, ערבבו בזריזות והעבירו לתבנית. חלקו באופן שווה את העיסה בתבנית והכניסו אותה למקרר, עד שהתרכובת נקרשת.

5.לאחר קרישת התרכובת, נתקו אותה מהתבנית וחתכו אותה בזהירות לריבועים, מלבנים או כל צורה שעולה על רוחכם.

 טיפטיפון

"אבל הבני דודים מנתניה באים וזה לא יספיק לאף אחד!" מה הבעיה?! הכפילו כמויות ואף שלשו, חוקי לגמרי, ואף מומלץ.

"בכלל לא אוהב שוקולד חלב!" מה הבעיה?! למה שלא תנסו עם שוקולד לבן? יכול להיות מעניין.

 

מצגת זאת דורשת JavaScript.

תהנו!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s