מרק פרחוני – במטבח עם ילדים

רגיל

מרק פרחוני

מאחר וציינתי את הנושא בקצרה בפורום של תפוז, החלטתי לציין זאת גם כאן. לפי סוג הקורצנים שברשותכם, כך יראה המרק שלכם, לפעמים יש לנו מרק לבבי ולפעמים פרחוני :). ילדים גדולים עם כוח בידיים, יוכלו להכין את הירקות בעצמם, הקטנים יהנו לאכול ממנו.

מה צריך? ירקות שורש שונים, וקורצנים.

מה עושים?

מקלפים את הירקות, פורסים לפרוסות לא עבות ולא דקות מדי, וקורצים צורות. הנה:

IMG_1332

IMG_1334

בגלל שרציתי תמונות ברורות יחסית , הכנסתי למרק הפעם רק את הפרחים, לרוב שטים במרק שלנו גם בצל, סלרי, כוסברה, עגבניה מגוררת, קיטניות , תבלנים שונים וכו', מה שגורם לצבע שלו להיות אדמדם ועמוק יותר.

מה עושים בכל השאריות של החיתוכים, הרי לא תרצו אותם במרק, נכון?  בסיר נפרד מרתחים מים, מלח ואת שאריות הירקות, כשהירקות מתרככים, מוסיפים חמאה ומכנים מחית, שלרוב יוצאת אדמדמה וטעימה מהסלק.

מה עוד ניתן להכין עם קורצנים ופירות? פרחי תפוחים לסיידר / מיץ תפוחים.

סלט ירקות שורש פרחוני וכו'… נראה לי שהבנתם את הנקודה.

תהנו!

Advertisements

»

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s