"עוגת פרח", אפיה עם ילדים

רגיל

עוגת קו-קו

בהתחלה חשבתי לרשום"עוגת פרח- עוגה לכבוד ט"ו בשבט", אבל הפרח הקטנטן שלא בטוח שניתן אפילו להבחין בו (" אה! יש שם עיגול"…), ריפה את ידיי.  על הכותרת המבטיחה עוגה לט"ו בשבט ויתרתי, אבל לא על הרשומה עצמה. התוצאה מביכה משהו, אבל בהתחשב בזאת שאין זה בלוג אפיה, אלא פעילות מהנה עם ילדים, נראה לי שתתגברו, אני התגברתי :).

העוגה הזו משתייכת לקטגורית עוגות"קו-קו", טכניקה פשוטה שכבר הועלתה כאן בעבר. בקצרה העלה את עיקר הדברים ואתייחס לאופן בו עבדנו. אקדים ואומר, אין כאן מתכון, אני בטוחה שלרובכם כבר יש מתכוני עוגה באמתחתכם.

למעשה מדובר בעוגה בתוך עוגה. עוגה אפויה הנעטפת בבלילת העוגה השניה ונכנסת לאפיה נוספת.

מלכתחילה רצינו פרח גדול ומרשים יותר, אך מאחר והעוגה הבהירה  (עוגת תפוז) היתה נמוכה, נאלצנו להתשמש בקורצן קטן.

IMG_6115

IMG_6116

את הפרחים מצופפים בטור בתוך תבנית:

IMG_1323

על טור הפרחים יוצקים את הבלילה של עוגת השוקולד. אולי בגלל שיש הבדל בצפיפות של החומרים, הפרחים צפו ועלו. ונוצרה מן גבעה עם שני עמקים מצידה 🙂 לא נורא.

זהו בערך. רוצים עוגה מרשימה יותר, תכינו דוגמא גדולה יותר :).

עוגת קו-קו , עוגת פרח

תהנו!

Advertisements

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s