עוגיות דמקה ליום חורף קר, עוגיות לבבות תלויים ושוקו – יצירה עם ילדים במטבח

רגיל

חורפי וקר, כיף לשבת יחד במטבח ולאפות. בצק פריך הוא בצק פשוט מאוד וטעים.  בזמנו למדתי להכין זאת מהספר Cooking של James Peterson,  עדיין תמיד יותר נוח לעבוד עם מידות וחומרים ישראלים. לא מזמן ראיתי אצל ענבל רובין מתכון פשוט לעוגיות הללו, ושמחתי מאוד, כי עכשיו אני יכולה לחלוק אותן אתכם:

פסים פסים משני הצבעים

פסים פסים משני הצבעים

מדביקים שכבה לשכבה בעזרת  חלבון ביצה שהוקצף קלות

מדביקים שכבה לשכבה בעזרת חלבון ביצה שנטרף קלות

חותכים לפרוסות

חותכים לפרוסות

רות-סוף!

רות-סוף!

בדרך כלל, אם הגענו עד הלום וכבר הכנו בצק, אני מקוששת רעיונות (לב בתוך לב, ספירלה, משוישות וכו') ומכינה עוד כמה סוגים על הדרך, ותמיד משאירה בצד בצק גם לעבודה חופשית, שיכינו איזה עוגיות שמתחשק להם.

רעיון חמוד הוא להכין לבבות תלויים על ספל:

קורצים לב, מתחתיתו גורעים מלבן. שישמש אחיזה לעוגיה על הספל

קורצים לב, מתחתיתו גורעים מלבן. שישמש אחיזה לעוגיה על הספל

וניל עם קינמון

וניל עם קינמון

טדדאאם!

טדדאאם!

באמת לא מסובך, ובסערה הזו להתחפר בבית עם הילדים, זה פשוט כיף! כיף! כיף!

עכשיו שהעוגיות מוכנות, הגיע תור השוקו. יש המון מתכונים, שהמשותף להם הוא מתיקות עודפת, אם זו כוס התה שלכם :), קבלו אחדים:

The best homemade cocoa

Hot Chocolate with Marshmallow Hearts

Best ever hot cocoa mix

ובגלל שנשארו לכם עוד כמה מרשמלו מחוסרי עבודה מפטריות התפוחים. הנה שתי דגמאות חמודות (אחת מופיעה אצל מרתה סטיוארט, למי שלא טרח לפתוח את הקישור השני…), לאופן בו ניתן להשתמש במרשמלו:

כעיניים חמודות הצפות על המשקה: Taste of Home.

כלבבות:

תהנו!

מודעות פרסומת

סגור לתגובות.