פופקורן בסיר – פעילות עם ילדים במטבח

רגיל

היום מכינים פופקורן במיקרוגל, אבל להכין בסיר/תנור זה לא מסובך בכלל. ואם כבר בסיר אז כדאי מאוד בסיר שהמכסה שלו שקוף. כך, הילדים יוכלו להתרשם ממרחק מה בהתפוצצויות העליזות של הפופקורן, מבלי שנתז רותח או גרעין לוהט יכנס להם לעין, לאוזן, לנחיר, או לפיהם הפתוח ולא מהשתאות, אלא מעייפות (אחרי בי"ס, שיעורי בית, שלושה חוגים, ושעה במחשב, גם אני הייתי עייפה).

דע מה שתשיב…:

מה זה פופקורן – הערך בויקיפדיה

פופקורן – על האיך והלמה (הסבר מדעי קצרצר) – בלדד השוחי

מתכון או שניים לפופקורן בטעמים– הישר ממטבחה של פיית העוגיות (למעוניינים, יש לה בלוג מאוד מוצלח לאפיה): פופקורן קלאסי, מייפל וקינמון, מרשמלו ושוקולד לבן, שוקולד תפוז, קרמל וקוקוס קלוי. הפופקורן אצלה מקפץ בתנור, אם יש אור בתנור, הילדים יכולים לתצפת.

מרגישים שחסרים לכם עוד טעמים, אל דאגה, מרתה סטיוארט מבינה שהארץ הזו היא קיבוץ גלויות: להרפתקנים פופקורן מתובל בפלפל שחור ושומשום שחור (שימו לב! שומשום שחור אינו קצח).

הכינו מבערים: הרפתקני מטבח יוכלו להמציא לעצמם את התיבול המנצח, בתוספת של  תבלינים שונים. יש הממיסים בחמאה פפריקה, מלח, אבקת שום, אבקת בצל, בזיליקום, אורגנו, וניל, גבינות שונות וכו'.  הנה כמה רעיונות נוספים, המאתגרים את החיך. אני הולכת על תיבול עדין של עמבה, סחוג וחילבה :), עפתי!

זהו עכשיו תבחרו סרט טוב, והרי לכם אסקפיזם טהור.

סרטון, פופקורן נפתח ומקפצץ בסלואו מושיין:

אזהרת מסע: כמו תמיד, רק תזכורת קטנה, ילדים צריכים להיות במרחק בטוח  מהכיריים/תנור, סירים ושאר דברים חמים. וכמובן על הכל להיעשות בהשגחת מבוגר. אם אין לכם עיניים בגב כמו למורה שהיתה לי להיסטוריה, אל תסתובבו.

פופקורן מסוכן לילדים תחת גיל חמש!

תהנו, ובתאבון!

מודעות פרסומת

סגור לתגובות.