כבישת מלפפונים – פעילות לילדים והורים

רגיל

עכשיו העונה,  להתחיל לכבוש ולהחמיץ ירקות.

ב The Accidental Scientist: The Science of Cooking, תוכלו לקבל מתכונים, פעילויות ומידע בנושא בישול ומדע. יש להם פעילות חמודה של החמצת מלפפונים וירטואלית, שמאפשרת להתאמן (כמות המלח, והטמפרטורה) עד שמגיעים לתוצאה הרצויה  תקבלו הערות  משעשעות כל פעם עד שתצליחו :), ומידע  בנושא "מהי כבישה".

ניסוי- מלפפון חמוץ כבטריה.  תופסן "תנין"/קרוקודיל וזמזם ניתן להשיג בקלות בחנויות אלקטרוניקה זה לא יקר. זמזם, עולה בסביבות ה 12 ש"ח.

עוד בנושא הכנת כבושים, כולל טיפים לכבישה מוצלחת.

ועכשיו לשלב הבא- הכנת בטריות (ראו קישור לניסוי)

עדכון :

ניסינו להכין את הבטריה, ממלפפון חמוץ (טעים למדי) שהוצאנו מקופסת שימורים. אך לא היה בו די כדי לייצר כוח לזמזם, גם  במערכת המכילה שני מלפפונים, עדיין לא היה מספיק כוח ( מדדנו  בעזרת  מולטימטר דיגיטלי).

אם לסכם בשתי מילים: מי שעושה זאת לצורך הלימוד והחקירה, עדין יכול ללמוד  הרבה . עצם הניסיון הוביל אותנו לכל מיני תובנות מעניינות ( בעיקר שלו ושל אבא שלו, אני רוב הזמן רק המהמתי אממ…אממ… אבל זה רק בגלל שהייתי עסוקה בלאכול את המלפפונים שנותרו…אמממ…).

בקרוב אעלה תמונות עם הסברים יותר מפורטים. אז מי שמנסה, לא להתרעם ולא להתייאש, כשמו כן הוא" ניסוי" פעם מצליח ופעם לא כ"כ…. ולמי שעוד לא ניסה, בהצלחה!

תהנו!

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s