עוגיות פרצופים- עוגיות סמיילי הדרכה

רגיל

עוגיות סמיילי מבצק פריך

הגענו לפוסט מספר 50!

קודם כל, תודה רבה לעוקבים הקבועים :), זה משמח לדעת שיש מי שמתעניין , ומוצא בפעילויות והרעיונות שאני מביאה שימוש. וגם לעוברי האורח שרק עברו לראות דבר מה והחליטו להשאר ולהקדיש עוד כמה רגעים מזמנם לקריאה  בבלוג :).

לרגל חגיגות החמישים, החלטתי להעלות הדרכה שלא יצא לי לראות עדין בשום מקום אחר:

עוגיות פרצופים:

בפעם הראשונה שהכנו אותן,  הוא היה בן שש, היתה זו תוצאה של סיעור מוחות שלי ושלו. בהדרכה מהסוג הזה, לדעתי , כפי שכבר ציינתי בעבר, חשוב יותר האיך והדרך, מאשר המתכון (ועם האופים סליחה 🙂 ). בחרנו במתכון של בצק פריך, שאני מרבה להשתמש בו של קרין גורן.

אני לא אופה דגולה, הצורה של העוגיה והפרצוף הסופי המתקבל (=סמיילי) הוא ענין של ניסוי וטעיה, פשוט מנסים. אני מקווה שהתמונות מצליחות להמחיש בצורה נאותה כל שלב ושלב. אם יש דברים שאינם ברורים, אשמח לענות ולהשיב.

התמונות המצורפות יראו שלב אחר שלב את ההכנה, קבלו, ממני אליכם, ברגשי הוקרה ;ׂ) .

שלב ראשון ושני:

מכינים רצועת בצק מלבנית- בהיר, עליו מניחים רצועת בצק כהה- זה יהיה החיוך

שימו לב! בצד ימין של התמונה, קיים המשך לרצועת הבצק, זהה פחות או יותר לזה שמשתרע  משמאל.

שלב שלישי:

עוגיות סמיילי

מגלגלים את הבצק באופן כזה שהחיוך כולו עטוף בבצק הבהיר. מימין מכינים שתי רצועות דקות של בצק כהה לעיניים

עוגיות סמיילי

מניחים את רצועות העיניים( בתחתית ניתן לראות את החיוך בבירור)

 והנה כאן ממעוף ציפור:

עוגיות סמייליהבצק הכהה שמציץ הכי מימין שייך לחלק של החיוך.

שלב חמישי:

עוגיות סמיילי

מגלגלים עד הסוף- מתקבל גליל- הקצוות הם קצת צ'וקומוקו- לא להיבהל

עוגיות סמיילי

אחרי שחותכים את הקצוות- מתגלה החיוך במלוא תפארתו 🙂

כדי להקל על החיתוך, הכנסתי את הבצק למקרר שיתקשה קצת.

עוגיות סמיילי

פורסים לפרוסות

עוגיות סמיילי

כל החבורה- כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות

עוגיות סמיילי

ואפשר גם על מקל

עוגיות סמיילי

משפחה 🙂

ולסיום סיומת , עוגיות על מקל שהבן שלי הכין כשהיה בן שש:

כפי שניתן להבחין הן עבות יותר, כדי שניתן יהיה לחברן למקל. בגלל המקל, כל עוגיה קבלה חיוך קצת שונה, וזה יצא חמוד מאוד 🙂 :

עוגיות פרצוף

גליל בצק של עוגיות פרצוף מבצק פריך

עוגיות פרצוף -גליל בצק

כרגיל מחזיק את הסכין הפוך.... 🙂

עוגית מקל על פרצוף

נעים מאוד וגם טעים מאוד!

עוגיות פרצוף על מקל

שני חברים יצאו לדרך, בים בם בום...

בהצלחה!

עוד קטנה אחת, מי שרוצה לקבל עדכונים מוזמן ללחוץ על כפתור ה follow שבתחתית/ראש העמוד :).

מודעות פרסומת

»

  1. הי, שתי שאלות..
    1. מתי שמים את המקל, לפני או אחרי האפיה?
    2. תוכלי בבקשה לתת את המתכון לבצק?

    אגב, הכנתי עם הילדים, היה מעולה, אני בטוחה שניתן עוד יכולה לשכלל…
    תודה, מרב

    • הי,
      את המקל שמים לפני האפיה, שימי לב שעל העוגיות להיות מעט עבות, כך שלמקל יהיה מקום לשבת שם בנוחות :).
      המתכון הוא המתכון של קרין גורן, שמתי קישור בבלוג. אם לא עולה, אז תגגלי -עוגיות "לב בתוך לב" של קרין גורן.
      בהצלחה ושבת שלום :).

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s