גבישי סוכר – פעילות מדעית לילדים

רגיל

יצירת גבישי סוכר או גבישים בכלל, היא פעילות פשוטה וזולה, שמדע בצידה.

התמונה המקסימה למעלה, לקוחה מהבלוג היפני A bit of this and a bit of that, שגם מביא הדרכה מפורטת כולל תמונות. תודה ל Jo על התמונה.

מה צריך?

כוס מים

3 כוסות סוכר

צבעי מאכל(- אפשרי) , מי שרוצה צבע מאכל טבעי, יכול לנסות כורכום.

שיפודי עץ

מספר צנצנות או כוסות כמספר מקלות הגביש/ הצבעים שאתם רוצים.

שימו לב! סירופ הסוכר חם מאוד!  פעילות זו חייבת להעשות בליווי מבוגר!

יש הרבה שיטות ומתכונים, אבל העיקרון פשוט. ממסים כמות גדולה של סוכר במים.

איך? על להבה בינונית מחממים את המים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, עד שהוא נעלם. כשהסירופ מוכן, מוזגים לצנצנות/כוסות מוסיפים צבעי מאכל, ומניחים שיפוד עץ בכל אחת מהן. ממתינים כמה ימים, תוך יום -יומיים, כבר ניתן להבחין בגבישים המתגבשים על השיפוד.

בסרטון, אתם יכולים לראות את השיטה עם החוט:

על חוט להיות מכותנה או צמר. הניסוי לא יעבוד עם חוט נילון.

מי שעובד עם שיפוד/מקל עץ במקום חוט, יכול להניח אותו בכוס ויכול לאחוז אותו כך. שם הם גם מציעים להרטיב את המקל ולהדביק אליו גרגירי סוכר, מה שיעזור לגבישים "להאחז" במקל. שימו לב, להשאיר רווח בין החוט או המקל לצנצנת, אחרת הגבישים יתגבשו בין המקל לדפנות.  אין לתת לגבישים לגדול מדי, שכן הם עלולים לגדול לכיון דפנות הצנצנת.

איפה כאן המדע?

המדע שמאחורי הפעילות:

באתר הזה המקדם את החינוך הביתי , תוכלו ללמוד מדוע מתגבשים להם הגבישים.

ולמתעניינים במיוחד, מסופקת שם גם התשובה, מכמה מולקלות מורכב הגביש שנוצר (קוואדריליון 🙂 ).

מודעות פרסומת

»

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s